• 12 Vestigingen door heel Nederland
  • Veilig en snel online betalen
  • Onderhoud en reparatie in eigen beheer

Klantenservice

 

 

Bestellen en betalen

Heeft u een artikel gevonden dat u graag wilt kopen? U kunt het op onze site veilig bestellen en betalen door de stappen te volgen. Het is ook mogelijk om eerst persoonlijk advies in te winnen bij onze adviseurs. Neemt u daarvoor contact met ons op of bezoek één van onze vestigingen.

Online bestellen en betalen gaat eenvoudig en veilig. Door de stappen in het scherm te volgen, kunt u via iDeal uw bestelling betalen. Wij ontvangen de betaling direct en kunnen uw bestelling meteen versturen.

Voelt u zich niet prettig bij online betalen? Wij bespreken graag de mogelijkheden voor betaling op een andere wijze, zoals bankoverschrijving.

U belt hiervoor met onze medewerkers op 033 – 247 27 27 of u mailt naar info@meyrawinkel.nl.

Als u een bestelling heeft gedaan, kunt u deze annuleren zolang wij het product nog niet hebben verzonden. Ook hiervoor kunt u bellen met het bovengenoemde telefoonnummer.

Let op: niet alle webwinkel-producten zijn voorradig, maar wel snel leverbaar.

Verzenden & bezorgen

Het is mogelijk om uw bestelling te laten versturen via PostNL of om het af te halen in één van onze vestigingen. Tijdens het bestelproces vragen wij of u het artikel zelf wilt afhalen of wilt laten bezorgen op een adres in Nederland.

De kosten voor versturen via PostNL bedragen € 7,50. Voor bestellingen boven € 100,00 brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Zodra wij uw bestelling ontvangen, gaan wij meteen voor u aan de slag. Onze medewerkers doen dit met grote zorgvuldigheid. Vaak kunnen wij uw bestelling op werkdagen binnen 24 uur overdragen aan PostNL. Soms hebben we meer tijd nodig omdat het niet op voorraad is. Het kan dan een paar dagen langer duren voordat de bestelling verzendklaar is. Heeft u vragen over uw bestelling? Bel of mail ons gerust.

Retourneren

U mag uw bestelling tot 14 dagen na aflevering retourneren als u wenst af te zien van de koop. Enige uitzondering hierop zijn gepersonaliseerde producten die speciaal voor u op maat zijn gemaakt. Artikelen kunnen alleen ongebruikt en in de originele, onbeschadigde verpakking geretourneerd worden.

Neemt u contact met ons op voordat u de bestelling terugstuurt. Wij geven dan instructies over de retourprocedure. U kunt ons bellen op 033 – 247 27 27 of mailen naar info@meyrawinkel.nl.

Na ontvangst van de geretourneerde bestelling boeken wij direct het factuurbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug.

Garantie

U mag van ons verwachten dat wij een deugdelijk product afleveren. Daarom controleren wij elk artikel nauwkeurig voordat wij het versturen. Toch kan het helaas gebeuren dat het product niet voldoet aan de verwachtingen die u er redelijkerwijs van mag hebben. In dat geval kunt u een beroep doen op de garantie.

Neemt u contact met ons op zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. U kunt ons bellen op 033 – 247 27 27 of mailen naar info@meyrawinkel.nl.